T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / SERİK - Tekeli İlkokulu

Etiket Sonuçları: Okul öncesi

May

DOĞAMIZI KORUMA VE HAYALİMDEKİ DÜNYADA EV TASARIMI

Keşfetme sınıfa bir dünya maketi getirildi ve incelendi. Dünyanın şekli yapısı hakkında neye benzediği hakkında bilgi verildi. Dünya maketindeki okyanuslar karalar, yeşil alanlar incelendi. Ardından okuldaki geri dönüşüm kutularının üstündeki işaret ve resimler incelendi. Öğretmen Öğrencilere çevresine cam ve plastik şişelerin, kağıtların atılmış olduğu görselleri açar ve görsel hakkında hakkında konuşulup, çocukların birbirlerine cevap vermelerine fırsat verildi.

 

Açıklama 

Dünyamızı atıklardan korumak için evde yapabileceklerimiz nelerdir?

Çevremizi korumak için neler yapmalıyız? sorusu yöneltilir.

-Geri dönüşüm

-Enerji tasarrufu

-zararlı ürünler kullanmama

-su tasarrufu

-Çevre kirliliği ile ilgili video EBA'dan  izletildi.

Derinleştirme aşamasında;

Mühendislik Entegrasyonu :

Çocuklar gruplara ayrıldı. Çocukların verdiği cevaplar dinlenip ve not edildi. Problem durumu ile fikirler dinlendikten sonra ortak bir fikir belirlendi. Öğrencilerden fikirlerine yönelik prototip çizimini yapmaları istendi.

Öğrenciler fikir geliştirme aşamasında müdahale etmeden sınırlama getirmeden izlediklerini tasarım modelli öğrenme yöntemi kullanılarak hayalimdeki dünyada evi tasarlamaları istendi. Siz olsaydınız hayalinizdeki dünyadaki ev için neler tasarlardınız. İstedikleri dünyadaki  evi önce hayal ederek çizdiler.Verilen materyallerle tahta,,plastik lego ,kartonlar ,tahta blok,kutu sınıfta bulunan  materyallerle öğretmen rehberliğinde gruplara  ayrılarak tasarladılar.

Matematik Entegrasyonu : Dünyamızın şeklinin neye benzediği hakkında konuşuldu.Ev oluşturmak için hangi şekillerden faydalanabiliriz.Üçgen,kare,daire şekillerinden örüntü oluşturmaları istendi. Geometrik şekiller kullanarak neler oluşturabilirsin vs yapmaları istendi.

Türkçe  Dil Entegrasyonu: Çocuklar tasarımlarını arkadaşlarına sunum yaparak malzemeleri nasıl kullandıklarını anlatıldı. Birbirleriyle iletişim kurarak tasarım esnasında hayalindeki dünyada evin  özelliklerinin neler olduğunu söylediler. Tasarımlarını  anlattılar.

Mühendislik kısmında aile katılımı ile eko evler yapıldı.

May

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME 

Çocukların sağlıklı yaşamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği soru-cevap yöntemi ile konuşuldu. Ardından 'Sağlıklı Yaşam Videoları 've 'Sağlıklı besinler vidoları' izlendi.

Keşfetme aşamasına çocuklara organlar maketi incelettirildi.Çocukların iç organları incelemesine fırsat verildi. İç organlarımızın ne işe yaradığı hakkında videolar izlendi. Çocuklar Kendi vücudundan iç organlarının yerlerini öğrendiler.

Açıklama kısmında yumurta ile diş sağlığı deneyi yapıldı.Dişlerimizin Sağlığını Korumak İçin Neler YapmalıyızÇocuklarla sağlıklı ve sağlıksız yiyecekler neler olabilir konusu ile ilgili çeşitli resimler gösterildi.  Sebze ve meyveler, süt ve süt ürünleri, et ürünleri vb. gibi sağlıklı yiyeceklerin büyümemiz için ne kadar önemli olduğu anlatıldı. Şekerli yiyeceklerin vücudumuza ve dişlerine zararını kavratmak amacıyla deney yapıldı.  1 bardağın içine süt, 1 bardağın içine kola konuldu ve her bir bardağa bir adet yumurta konuldu ve 1 gün bekletildi. Sonuç çocuklarla gözlemlendi. Kola gibi şekerli yiyeceklerin dişlerimize zararlı olduğu kavratıldı.

Derinleştirme aşamasında; Matematik meyveler örüntü çalışması yapıldı.

Sağlıklı Yaşam için ,sporun önemini anlamak amacıyla sınıfta  spor yapıldı.

 

Mühendislik kısmında konuyla ilgili hikaye okundu.Daha sonra yiyeceklerin bozulmasını önlemek amacıyla termos tasarladık. Önce tasarımın çizimleri yapıldı.Termos yapımı aile katılımı ile yapıldı.Termos için malzemeler seçildi.Seçtikleri malzemelerle çocuklar kendi istekleri ve hayal güçleri doğrultusunda yiyeceklerin bozulmasını önlemek amacıyla termos yapıp, süslediler.

 

May

ÇÖK-KAPAN-TUTUN BODO'NUN EVİNDEKİ EŞYALAR DEPREME DAYANIKLI

Çocuklarla deprem öncesi,deprem anında ve deprem sonrası yapılması   nelere dikkat edilmesi gerektiği soru-cevap yöntemi ile konuşuldu.

Keşfetme aşamasında teknolojik araçlar kullanılarak çök kapan tutun hikayesi okundu. Hikaye sonrası, deprem sırasında neler yapacağımızla ilgili drama yapıldı.

Açıklama aşamasında  deprem anında ne yapılmalı bununla ilgili sohbet edildi. Çök kapan tutun yapıldı.Deprem tatbikatı yapılarak hikayede yaşanılanlar uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir.

Derinleştirme aşamasında bu etkinlik sayesinde çocukların gerçek hayattaki karşılaşabileceği bir sorunun farkına varması ve bu sorun hakkında farklı çözüm yolları bulması ve bu çözüm yollarını hayata geçirmesi sağlanmıştır. Bu çalışmada öğretmen ve öğrenciler aktif katılım sağlayıp eğlenceli ve başarılı bir proje gerçekleştirmişlerdir. Çocukların kalıcı bir öğrenme sağladıkları gözlemlenmiştir.

Mühendislik kısmında  Bodo'nun evinin tasarımı çizildi. Eşyalar nasıl tasarlansa depreme dayanıklı olur denildi. Atık malzemeler verilerek depreme dayanıklı ev çalışması aile katılımı ile yapıldı.

 

 

Nis

            Tekeli İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Emine BEKMEZ ve öğrencilerinin katıldığı Dönüştürüyorum Mutluyum eTwinning Projesi Şubat Ayında Başladı. Mayıs Ayında sona erecek olan projenin 10 Türk ,5 Romanyalı ortağı vardır.

       Nisan ayı 1. etkinliğimiz atık cam kavanozlardan kumbara hazırlama etkinliğimizi tutumlu olma ,malzemeleri doğru yerde kullanma ve geri dönüştürme üzerine konularını işleyerek merak ve hevesle tamamladık.

          Nisan ayı 2.etkinlik olarak Otizm farkındalık günü için web araçlarıyla puzzle etkinliğini öğrencilerim işbirliği yaparak tamamladılar.

       Final ürünümüz olan atık malzemelerden elbise yapma etkinliğimizi hep beraber tamamladıktan sonra defilemizi yaptık.

Nis

ÖZEL ÖĞRENCİLERLE DOĞADA BULUŞTUK

Kuruculuğunu Tekeli ilkokulu özel eğitim öğretmeni Emine BEKMEZ'in yaptığı ve Okul Öncesi öğretmeni Elif ZENGİN'in ortağı olduğu Hayata Katıl eTwinning projesi kapsamında piknik yapıldı.Özel öğrencilerin ve okul öncesi öğrencilerinin aileleri ile birlikte katıldığı piknik organizasyonu amacına ulaştı.Aileler çocukları ile birlikte hazırladığı birbirinden güzel yiyecekleri  paylaştılar.Her öğrenci istediği yiyeceği istediği kadar tabağına alarak karışık olarak oturup sohbet eşliğinde keyifle yedi.Artan yiyecekleri piknik alanında bulunan hayvanlarla da paylaşan öğrenciler,onları sevdiler.İp atladılar.Çuval yarışı yaptılar.Havlu rulo kartonunda renkli topları taşıma yarışması yaptılar.Göbeklerinde önce arkadaşları ile sonra anneleri ile balon taşıma yarışı yaptılar.Açık havada velilerin,öğrencilerin kaynaştığı,eğlendiği verimli bir gün oldu.

Nis

Kuruculuğunu Tekeli ilkokulu özel eğitim öğretmeni Emine BEKMEZ'in yaptığı ve Okul Öncesi öğretmeni Elif ZENGİN'in ortağı olduğu Hayata Katıl eTwinning projesi kapsamında Benimle Oynar mısın Mart ayı etkinliği yapıldı.

Nis

DÖNÜŞTÜRÜYORUM MUTLUYUM eTwinning PROJESİ

            Tekeli İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Emine BEKMEZ ve öğrencilerinin katıldığı Dönüştürüyorum Mutluyum eTwinning Projesi Şubat Ayında Başladı. Mayıs Ayında sona erecek olan projenin 10 Türk ,5 Romanyalı ortağı vardır.

           Özel gereksinimli bireylerin ve ilköğretim öğrencilerinin çevremizdeki atık malzemeleri ikincil amaçlar için kullanarak ileri dönüşüm ürünleri elde etmek ve öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek üç boyutlu düşünebilme ve sanatsal faaliyetlerde bulunmayı amaçlamakta olup günlük yaşamda kullanabilecekleri yeni ürünler ortaya koyabilme becerisi kazandırmayı hedefleyen projemiz öğrencilerimizi ; İşbirlikçi ve iletişimi gelişmiş, doğayı ve gerçek hayatı sevecek, teknolojiyi uygulayabilecek, atık malzemelerden yeni ürünler üretebilecek bireyler olarak yetiştirmeyi sağlayacaktır.

 Projenin Mart Ayı Etkinlikleri; Sıfır atık ile ilgili yap-boz etkinliği, Islak mendil kapaklarından oyun etkinliği, Down sendromlular günü etkinliği, geri dönüşüm oyna eğlen etkinlikleridir.

Mrt

         DÖNÜŞTÜRÜYORUM MUTLUYUM eTwinning PROJESİ

           Özel gereksinimli bireylerin ve ilköğretim öğrencilerinin çevremizdeki atık malzemeleri ikincil amaçlar için kullanarak ileri dönüşüm ürünleri elde etmek ve öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek üç boyutlu düşünebilme ve sanatsal faaliyetlerde bulunmayı amaçlamakta olup günlük yaşamda kullanabilecekleri yeni ürünler ortaya koyabilme becerisi kazandırmayı hedefleyen projemiz öğrencilerimizi ; İşbirlikçi ve iletişimi gelişmiş, doğayı ve gerçek hayatı sevecek, teknolojiyi uygulayabilecek, atık malzemelerden yeni ürünler üretecebilecek bireyler olarak yetiştirmeyi sağlayacaktır.

        Şubat  Ayı  geri dönüşüm ayrıştırma etkinliklerimiz ,oyunumuz her biri severek yaptığımız çalışmalar oldu. Plastik şişeden kuş yemliği öğrencilerimin çok hoşuna gitti. Ağaca beraber astık. Kalemlik çalışmalarımız harikaydı. Bir de kuş dürbünü yaptık.

Mrt

          Kuruculuğunu Tekeli ilkokulu Özel Eğitim öğretmeni Emine BEKMEZ ve Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmeni Seher KAHYA DEMİREL'in yaptığı Hayata Katıl eTwinning projesi Şubat ayı "Birlikte Yiyelim " etkinliği gerçekleştirildi. Aralık ayında başlayan Mayıs ayında sona erecek olan bu projenin ortakları ;Tekeli İlkokulu  Anasınıfı  D şubesi öğretmeni Elif ZENGİN, Sinitli İlkokulu Kdz. Ereğli / ZONGULDAK'tan  Safiye KAYAGİL  ,Yunuslu İlkokulu/Kdz. Ereğli/ZONGULDAK 'tan Elif AYYILDIZ, Şehit Mehmet Kızılca Ortaokulu Ermenek/KARAMAN'danHatice ŞAHİN, Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu Serik/ANTALYA 'dan Deniz Koca, Selin KINDAN , Korhan Bayram ,Gültekin İlkokulu Muratpaşa\ ANTALYA'dan  Zeynep CABİR ATEŞ, Azərbaycan/Neftçala rayonu Əli Səmədov adına Qırmızıkənd kənd tam orta məktəb'den Natavan Qadirova dır.

          Hayat Katıl Projesi  Birlikte yiyelim etkinliğinin amacı; Özel eğitim öğrencilerimizin toplumsal alanda yer almasını sağlamak, çevrenin çocuklarımıza bakış açısını değiştirmek,akranlarıyla eğlenceli vakit geçirmesine yardımcı olmak, lokantada sipariş verme, nasıl ödeme yapılacağını bilme, yemek yeme kurallarını öğrenmedir.

           Lokanta çalışanları ve öğrencilerin güzel vakit geçirdiği eğlenceli,bilgilendirici bir etkinlik olması velilerimiz ve öğretmenlerimiz Emine BEKMEZ; Elif ZENGİN'i oldukça mutlu etmiştir.

Şbt

Okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Emine BEKMEZ'in kuruculuğunu yaptığı,Anasınıfı D Şubesi öğretmeni Elif ZENGİN'in ortağı olduğu Hayata Katıl eTwinniing projesi okulumuzda başladı.

Nis

Okulumuz öğretmeni Elif ZENGİN ve öğrencileri  2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri