T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / SERİK - Tekeli İlkokulu

Haberler

Nis

Okulumuzda yürütülen Hayata Katıl eTwinning projesi kapsamında ortak ürün olarak e-book oluşturulmuştur. Proje kurucusu okulumuz Özel Eğitim öğretmeni Emine BEKMEZ ve Anasınıfı D Şubesi öğretmeni Elif ZENGİN öğrencileriyle beraber ortak ürüne katkı sağlamışlardır.

Nis

Sesli Harfler Her Yerde eTwinning projemiz hakkında;

Çocuğun okuma-yazma becerisi için yeterli hazır bulunuşluğa ulaşmasında ve bu becerinin istenilen nitelikte kazandırılmasında bedensel, bilişsel, duyuşsal ve sosyal yönden gerekli tüm bilgi, beceri ve deneyimlere sahip olmasının yanı sıra, fonolojik farkındalık becerisinin de oldukça önemli olduğunu ortaya koyan çalışmalar vardır.

Fonolojik farkındalık; okuma-yazma ile güçlü bir ilişkisi olan, gelişen ve sözcüğü oluşturan sesleri tanıma, ayırma, maniple etme ve ortak seslerden oluşan sözcükleri fark etme görevleri ile ilgili bir beceridir.Fonolojik farkındalık, konuşma dilindeki sözcükleri hecelerine ve seslerine ayırma yeteneği ile birlikte konuşma dilindeki birimlerle ilgili zihinsel işlemler yürütebilme yeteneği olarak tanımlanır.

Çevreleri  yazılı dil ile ilgili uyarıcılarla donatılmış olan çocuklar, doğdukları günden itibaren çevrelerindeki basılı malzemenin özelliklerine dikkat ederek ve yetişkinlerin yazı dilini nasıl kullandıklarını gözlemleyerek okula başlamadan çok daha önce okuma kavramları oluşturmaktadırlar. Ayrıca bu dönemde çocukların sözcüklerin fonolojik yapısına karşı bir duyarlılık gösterdikleri bilinmektedir. Çocukların bu dönemdeki gelişimi ve bu dönemde elde ettikleri beceriler onların formel okuma-yazma sürecine kolay bir geçiş yapmasını sağlar. Okul öncesi dönemde kazanılan ve okuma-yazma gelişimini kolaylaştıran becerilerden biri de fonolojik farkındalık becerisidir. Okul öncesi dönemde verilmesi gereken fonolojik farkındalık eğitiminin amacı, öğrencilerin formel okuma eğitiminden etkili bir şekilde yararlanmaları ve okumaya daha kolay geçmelerine yardımcı olmak için öğrencileri yeterli düzeye getirmektir.

Nis

Okulumuzun ortağı olduğu proje, çocukların okur yazarlığa hazır bulunuşluklarını artırmak ile ilgili temel becerilerini, genellikle sözel dil, fonolojik farkındalık, yazı farkındalığı, alfabe ve harf bilgisi, sözcük bilgisi ve yazı yazma becerilerini ,özellikle sesli harfleri , etkinlikler ile Web 2 araçlarını derslerimize entegre ederek daha eğlenceli şekilde öğrenmeleri amacıyla kurulmuştur.

Nis

Okulumuzda yürütülen sesli harfler her yerde eTwinning projesinde her ay 2 sesli harf ele alınmıştır.Her ay tüm proje paydaşlarının öğrencileri ile birlikte 4 adet ebook hazırlanmıştır. ebook hikayelerini öğretmenleri ile birlikte yazan öğrenciler hikaleri resimlemişlerdir.

Nis

            Tekeli İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Emine BEKMEZ ve öğrencilerinin katıldığı Dönüştürüyorum Mutluyum eTwinning Projesi Şubat Ayında Başladı. Mayıs Ayında sona erecek olan projenin 10 Türk ,5 Romanyalı ortağı vardır.

       Nisan ayı 1. etkinliğimiz atık cam kavanozlardan kumbara hazırlama etkinliğimizi tutumlu olma ,malzemeleri doğru yerde kullanma ve geri dönüştürme üzerine konularını işleyerek merak ve hevesle tamamladık.

          Nisan ayı 2.etkinlik olarak Otizm farkındalık günü için web araçlarıyla puzzle etkinliğini öğrencilerim işbirliği yaparak tamamladılar.

       Final ürünümüz olan atık malzemelerden elbise yapma etkinliğimizi hep beraber tamamladıktan sonra defilemizi yaptık.

Nis

ÖZEL ÖĞRENCİLERLE DOĞADA BULUŞTUK

Kuruculuğunu Tekeli ilkokulu özel eğitim öğretmeni Emine BEKMEZ'in yaptığı ve Okul Öncesi öğretmeni Elif ZENGİN'in ortağı olduğu Hayata Katıl eTwinning projesi kapsamında piknik yapıldı.Özel öğrencilerin ve okul öncesi öğrencilerinin aileleri ile birlikte katıldığı piknik organizasyonu amacına ulaştı.Aileler çocukları ile birlikte hazırladığı birbirinden güzel yiyecekleri  paylaştılar.Her öğrenci istediği yiyeceği istediği kadar tabağına alarak karışık olarak oturup sohbet eşliğinde keyifle yedi.Artan yiyecekleri piknik alanında bulunan hayvanlarla da paylaşan öğrenciler,onları sevdiler.İp atladılar.Çuval yarışı yaptılar.Havlu rulo kartonunda renkli topları taşıma yarışması yaptılar.Göbeklerinde önce arkadaşları ile sonra anneleri ile balon taşıma yarışı yaptılar.Açık havada velilerin,öğrencilerin kaynaştığı,eğlendiği verimli bir gün oldu.

Nis

Kuruculuğunu Tekeli ilkokulu özel eğitim öğretmeni Emine BEKMEZ'in yaptığı ve Okul Öncesi öğretmeni Elif ZENGİN'in ortağı olduğu Hayata Katıl eTwinning projesi kapsamında Benimle Oynar mısın Mart ayı etkinliği yapıldı.

Nis

DÖNÜŞTÜRÜYORUM MUTLUYUM eTwinning PROJESİ

            Tekeli İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Emine BEKMEZ ve öğrencilerinin katıldığı Dönüştürüyorum Mutluyum eTwinning Projesi Şubat Ayında Başladı. Mayıs Ayında sona erecek olan projenin 10 Türk ,5 Romanyalı ortağı vardır.

           Özel gereksinimli bireylerin ve ilköğretim öğrencilerinin çevremizdeki atık malzemeleri ikincil amaçlar için kullanarak ileri dönüşüm ürünleri elde etmek ve öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek üç boyutlu düşünebilme ve sanatsal faaliyetlerde bulunmayı amaçlamakta olup günlük yaşamda kullanabilecekleri yeni ürünler ortaya koyabilme becerisi kazandırmayı hedefleyen projemiz öğrencilerimizi ; İşbirlikçi ve iletişimi gelişmiş, doğayı ve gerçek hayatı sevecek, teknolojiyi uygulayabilecek, atık malzemelerden yeni ürünler üretebilecek bireyler olarak yetiştirmeyi sağlayacaktır.

 Projenin Mart Ayı Etkinlikleri; Sıfır atık ile ilgili yap-boz etkinliği, Islak mendil kapaklarından oyun etkinliği, Down sendromlular günü etkinliği, geri dönüşüm oyna eğlen etkinlikleridir.

Mrt

         DÖNÜŞTÜRÜYORUM MUTLUYUM eTwinning PROJESİ

           Özel gereksinimli bireylerin ve ilköğretim öğrencilerinin çevremizdeki atık malzemeleri ikincil amaçlar için kullanarak ileri dönüşüm ürünleri elde etmek ve öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek üç boyutlu düşünebilme ve sanatsal faaliyetlerde bulunmayı amaçlamakta olup günlük yaşamda kullanabilecekleri yeni ürünler ortaya koyabilme becerisi kazandırmayı hedefleyen projemiz öğrencilerimizi ; İşbirlikçi ve iletişimi gelişmiş, doğayı ve gerçek hayatı sevecek, teknolojiyi uygulayabilecek, atık malzemelerden yeni ürünler üretecebilecek bireyler olarak yetiştirmeyi sağlayacaktır.

        Şubat  Ayı  geri dönüşüm ayrıştırma etkinliklerimiz ,oyunumuz her biri severek yaptığımız çalışmalar oldu. Plastik şişeden kuş yemliği öğrencilerimin çok hoşuna gitti. Ağaca beraber astık. Kalemlik çalışmalarımız harikaydı. Bir de kuş dürbünü yaptık.

Mrt

          Kuruculuğunu Tekeli ilkokulu Özel Eğitim öğretmeni Emine BEKMEZ ve Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmeni Seher KAHYA DEMİREL'in yaptığı Hayata Katıl eTwinning projesi Şubat ayı "Birlikte Yiyelim " etkinliği gerçekleştirildi. Aralık ayında başlayan Mayıs ayında sona erecek olan bu projenin ortakları ;Tekeli İlkokulu  Anasınıfı  D şubesi öğretmeni Elif ZENGİN, Sinitli İlkokulu Kdz. Ereğli / ZONGULDAK'tan  Safiye KAYAGİL  ,Yunuslu İlkokulu/Kdz. Ereğli/ZONGULDAK 'tan Elif AYYILDIZ, Şehit Mehmet Kızılca Ortaokulu Ermenek/KARAMAN'danHatice ŞAHİN, Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu Serik/ANTALYA 'dan Deniz Koca, Selin KINDAN , Korhan Bayram ,Gültekin İlkokulu Muratpaşa\ ANTALYA'dan  Zeynep CABİR ATEŞ, Azərbaycan/Neftçala rayonu Əli Səmədov adına Qırmızıkənd kənd tam orta məktəb'den Natavan Qadirova dır.

          Hayat Katıl Projesi  Birlikte yiyelim etkinliğinin amacı; Özel eğitim öğrencilerimizin toplumsal alanda yer almasını sağlamak, çevrenin çocuklarımıza bakış açısını değiştirmek,akranlarıyla eğlenceli vakit geçirmesine yardımcı olmak, lokantada sipariş verme, nasıl ödeme yapılacağını bilme, yemek yeme kurallarını öğrenmedir.

           Lokanta çalışanları ve öğrencilerin güzel vakit geçirdiği eğlenceli,bilgilendirici bir etkinlik olması velilerimiz ve öğretmenlerimiz Emine BEKMEZ; Elif ZENGİN'i oldukça mutlu etmiştir.

Şbt

Okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Emine BEKMEZ'in kuruculuğunu yaptığı,Anasınıfı D Şubesi öğretmeni Elif ZENGİN'in ortağı olduğu Hayata Katıl eTwinniing projesi okulumuzda başladı.

Ara

Sesli Harfler Her Yerde Projesi, Okulumuz öğretmenlerinden İlay PARLAK ve Elif ZENGİN tarafından yürütülmeye başlamıştır. Bu proje, çocukların okur yazarlığa hazır bulunuşluklarını artırmak ile ilgili temel becerilerini, genellikle sözel dil, fonolojik farkındalık, yazı farkındalığı, alfabe ve harf bilgisi, sözcük bilgisi ve yazı yazma becerilerini ,özellikle sesli harfleri , etkinlikler ile Web 2 araçlarını derslerimize entegre ederek daha eğlenceli şekilde öğrenmeleri amacıyla kurulmuştur.

Tem

Okulumuz öğretmenlerinden Elif ZENGİN öğrencileri ile birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılında yürüttüğü eTwinning projelerinden Avrupa ve ulusal kalite etiketlerini aldı.

Tem

Serik Tekeli ilkokulu olarak ilçemizin ilk eTwinning school olma ünvanına sahip olduk.Bugün Antalya Atatürk Kültür Merkezi Aspendos salonunda muhteşem bir ödül töreni düzenlendi.Yapılan törende Tekeli ilkokulu müdürümüz Sayın Adnan KESER 'e eTwinning school bayrağı ve Levhası,il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet KARAKAŞ tarafından takdim edildi.

Tem

Okulumuz 2010-2020 eğitim öğretim yılında yürütülen eTwinning projelerinin kalite etiketi ile taçlanmasından dolayı Avrupa Kalite Etiketi Levhası aldı.Antalya Atatürk Kültür Merkezi, Aspendos salonunda düzenlenen törende Avrupa Klaite etiketi Levhası Okul Müdürü Adnan Keser'e ,il Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet KARAKAŞ tarafından takdim edildi.